сряда, 4 май 2011 г.

НЕКА БЪДЕМ ЗДРАВИ!


Д-р Тамара Пшенникова,

Носител на национална премия за лекари в Русия “За здраво поколение на 21 век”

(Лекция от 21.06.2004г в парк- хотел “Москва”)

Ние казваме, че здравето е най- важното нещо в живота. Но най- често започваме да мислим за здравето, когато почваме да го губим. Това така ли е?
И така, когато възникват проблеми със здравето, къде отиваме? Ние отиваме при лекарите. Кажете, ако обичате, много ли са доволните хора, които са получили здраве при лекарите? Кои са повече- които са излекувани или които ходят там с години? А болестите се добавят и добавят. И се увеличава количеството на лекарствата, които се налага да бъдат употребявани. Хората с хронични заболявания получили ли са здраве? Или болестите прогресират? Аз знам отговора. Вие също.
И какво да правим ние? Химически лекарства съществуват малко повече от 100г. Изобретяват се все нови и нови лекарства. Хората започнаха ли да боледуват по- малко? Те боледуват (защо ли?) все повече и повече. И вероятно това е път без изход. Защото хората се лекуват от едно, а след това възникват други болести, които са свързани със страничните действия на лекарствата.
В Москва, в момента има толкова аптеки, колкото във всички западно- европейски страни, взети заедно. Т.е. хората не получават здраве. Но те го търсят. И тези хора, които днес са тук, те търсят начини, за да запазят здравето си.
Аз също търсех. В началото и аз търсех в медицината, както и вие, където съм работила 22г. Моето дете боледуваше от бронхиална астма. Той се задушаваше. И аз, като лекар, добре разбирах какво бъдеще очаква детето ми. Като лекар разбирах, че това практически няма да се излекува. Но като майка аз бях длъжна да намеря спасение за детето си. Ние преминахме през много клиники в Москва. Изпробвахме различни методи на лечение. Но те не дадоха никакъв резултат. Това познато ли ви е? За съжаление, това е така. Но, който търси, винаги намира.
И аз разбрах за ново направление натурални продукти. Това беше преди 9г. Тогава това бяха американски препарати. И ние изпробвахме всичко, което можахме, започвайки от Хербалайф. Нямаше какво да губим. Но не получихме осезаеми резултати.
И през 1996г. аз разбрах за нова компания, която предстоеше да дойде, с нови продукти. Казаха ми, че тези продукти са преминали сериозни клинични изпитания. И че тази продукция се внася в Русия чрез МЗ. И аз разбирах, че от нещо натурално по- лошо с болестта не може да стане. Та на моето дете се налагаше да взема синтетични препарати и вече го болеше стомаха и имаше проблеми с дванадесетопръстника. Така, че нямаше какво да се губи. И когато започнахме да му даваме тези продукти, след 1 месец пристъпите на бронхиална астма се прекратиха. Можете да си представите, че щастието ни беше безгранично. Само, че през първите месеци аз много се страхувах, че това ще се повтори. Но, сега, през август ще станат 8 г., откакто моят син няма нито един пристъп, и скоро той ще стане на 22г.
Да, аз съм щастлива майка, която успя да помогне на своето дете.
Но ще ви кажа откровено, че тогава най- много ме порази резултата на моята майка. Защото аз не го очаквах. Майка ми има много  болести. Тогава беше на 68г. И най- големият проблем беше цял комплекс от стомашно- чревни заболявания. И това я безпокоеше в продължение на 44г. Тя казваше, че няма един светъл ден. Все нещо я боли. И след един месец употреба на продуктите, тя ми заяви: “В корема ми е тишина”. И аз си помислих, че сигурно и е станало малко по- добре и бабата се е успокоила. И се зарадвах, че и е станало малко по- добре. Но след още един месец аз пак я попитах как са нещата. А тя ми каза: “При мен е тишина. Нищо не ме безпокои. Изчезнаха проблемите с ходенето по голяма нужда.” И ние- семейство от лекари се обезпокоихме. Започнахме да я питаме: “Майко, ти, може би нещо криеш? Такива неща не се случват.” И толкова и досаждахме, че тя ни каза: “Оставете ме на мира. Нищо ми няма.”
Когато започнах да получавам удивителни резултати при моите познати и пациенти, тези резултати не се побираха в моята лекарска глава. Аз разбрах, че нещо не знам и на нещо не са ме учили. Аз не намирах обяснение на тези резултати. Защото такова нещо от лекарствата не се получава. Тогава преминах допълнително лекарско обучение в академия “Сеченов” и в медицинския център по управление работите на президента на Русия. И тогава картината се откри пред мен- медицината лекува болестите и най- често, ние, лекарите се занимаваме със симптомите на болестта. Боли главата- препаръчваме обезболяващо. Боли гърба- също. Болят ставите- същото. А болестите прогресират и прогресират. Но ние нищо друго не умеем.
Но, всъщност, нали болестите са следствие от нарушаването на обмяната на веществата. И това го разбира всеки човек, дори без медицинско образование. Но се оказа, че с обмяната на веществата може да се занимаваме. И то много успешно. И тук лежат причините за заболяванията.
Нашата обмяна на веществата има проблеми, които отдавна са известни. Първият проблем е дефицит на витамините и минералите. А те са био- катализаторите на всички обменни процеси, откакто свят светува. Така сме програмирани от хилядолетия. Но животът ни се измени. Почвите са изтощени. Плодовете и зеленчуците не съдържат толкова витамини и минерали, колкото со съдържали преди 100г. Ако преди 100г. дневната необходима доза желязо се е съдържала само в една ябълка, в този момент трябва да се ядат 26 ябълки. Дневната доза калций е в 7 л мляко и така може да се изреди за всеки витамин и минерал. И когато липсват тези катализатори не могат да се осъществят нормално процесите в организма. И по- рано започват проблемите и това води до болести.
И тези проблеми съществуват във всички страни, особено във високо развитите. И човечеството знае това отдавна. И сериозно се е опитвало да реши тези проблеми със синтетични витамини. Но ние сме програмирани всичко да бъде натурално. Синтетичните витамини не са аналог на натуралните. Те по никакъв начин не могат да решат проблемите. Освен това много сериозни изследвания показват, че синтетичните витамини са точно толкова вредни, колкото и лекарствата. И напротив, те увеличават заболеваемостта- риска да се заболее от рак. Но докторите са учили само за синтетични витамини. От тук идва пренебрежителното отношение на лекарите и населението по отношение на това какво могат тези витамини (натуралните).
Фитотерапията е била на висота преди 100г. И е давала добри резултати. Но сега човечеството е натрупало толкова много проблеми, че те не могат да се решат с билки на това технологично ниво, което е използвано преди 100г. Но някои хора продължават да си варят билки. Това е малко ефективно, още повече, че вече почти не са останали екологично чисти райони и треви.
Вторият проблем на обмяната на веществата е хроничната интоксикация. Ние сме натрупали много шлаки и токсини. Ние знаем каква вода пием, какъв въздух дишаме и каква храна ядем. И всички осъзнават, че трябва организмът да се чисти от шлаки, че те пречат на нормалните обменни процеси.
И така, недостигат витамини и минерали като катализатори и наличните шлаки и токсини пречат на обменните процеси да протичат нормално. И тези проблеми са решими, но с натурални продукти. Естествено не със сварени билки.
Човечеството от хилядолетия се лекува с билки, но днес в съчетание с новите технологии на човека може да се помогне да се нормализира обмяната на веществата.
И вече има много богат опит в цивилизованите страни. Повече от 30 години населението на цивилизованите страни употребява натурални витамини и минерали. А синтетичните витамини се пращат в тези страни, които изостават в това отношение- Русия, България, Турция. Защото, ако в САЩ 90% от населението употребява витамини и минерали, във Франция- 60%, то в Русия- 4%, в България- 3%. Затова у нас ситуацията със здравето е съвършено различна в сравнение с развитите страни.
Преди 30 години средната продължителност на живот у нас беше същата, както в развитите страни- 72-74 год. И тогава там започнаха да препоръчват масово на населението натурални витамини и минерали. И така започна да се развива нова промишленост, която у нас и до сега не е развита.
И какво стана при тях? Продължителността на живот започна да се увеличава, заболеваемостта да намалява. А у нас- точно обратното- здравните показатели започнаха да се влошават. В Америка мъжете живеят над 80г., а в Русия- 57г. Дори не доживяват до пенсия. Това не е опит върху 100 души. Това е огромен опит в страни и континенти в продължение на десетки години. А в Щатите храненето е по- лошо и от нашето. Те всички са подчинени на индустрията “Fast food”- хамбургери, готови тестени изделия. Но независимо от това по здравословни показатели са по- добри. Т.е. опитът показва, че това работи. Те живеят по- дълго и болестите идват при тях 10-15 години по- късно.
А защо у нас не се развива тази промишленост? Та нали има такъв богат международен опит? Помислете на кого е неизгодно това? Количеството на аптеките расте. Расте броя на хората, които ги посещават. И на някого не му е изгодно тази информация да стане популярна, та хората да си възстановяват здравето. Но това е разбираемо.
Когато даваме на клетката всички необходими, недостигащи в храната компоненти, се подобрява обмяната на веществата. Подобрява се състава и функциите на клетката. И успоредно се изхвърлят шлаките и токсините, които са пречели на клетката да функционира нормално. И тогава обмяната на веществата започва да влиза в нормата, която е възможна в съответния организъм. Подобрява се обмяната на веществата. Включват се защитните механизми в пълна степен. Тези, които преди това не са били включени напълно. И фактически се отблъскват много патологични състояния, т.е. получава се обратно развитие, регрес. Ето откъде идва лечебния ефект. Те помагат да се възстанови здравето, чрез възстановяване обмяната на веществата. Защото в една или друга степен ни се отдава да премахнем причините, довели до заболяването. И лекарите наричат това “метаболитна терапия”.
Акад.Дадали, известен специалист в Русия, казва, че преди да се лекува което и да е заболяване е необходимо да се изчисти организма от шлаки и токсини, да се нормализира баланса на витамини и минерали и много проблеми самият организъм сам ще ги реши. Това ние наблюдаваме, когато човек употребява добри биологично- активни добавки. И това е много правилен термин (“биос” означава “живот”). Това е добавка към живота. По- добре не може да се каже.
Когато ме питат: “това панацея ли е?”, аз отговарям:”Има само една панацея. Това е нашия организъм. Трябва да се доверим на него, но не чрез химичните лекарства.”
Аз не отричам необходимостта от използване на химични лекарства. Някои няма да могат да минат без тях. Но отначало трябва да се постараете да решите проблемите на причините и се оказва, че много следствия са обратими в една или друга степен.
Тъй като при всеки човек има проблеми с дефицита на витамини и минерали. Това не зависи от това колко пари харчиш за хранене. Дори теоретично не е възможно в дневния рацион да се вкарат всички необходими компоненти. Т.е. следва автоматично, че в наше време не можеш да бъдеш здрав, ако не добавяш към своята дневна порция натурални компоненти, които не достигат в храната. И учените са пресметнали, че чрез подобряване на храненето, а то е невъзможно без включване в рациона на био- добавки, може да се удължи живота на човека от 25 до 40%. Помислете си колко години са това, дори ако вземем средната продължителност на живот.
Медицината може да върне средно 12% от здравето. Но огромната част от заболяванията зависят от нашето хранене. И върху този фактор на здравето ние можем да влияем и всичко зависи само от нашата информираност. Дори не зависи от парите, с които разполага семейството. Защото социалните фактори имат някакво значение, но можеш да бъдеш и богат и болен. И ето това е факторът, който ние можем да коригираме.
На науката отдавна е известно, че дефицита на витамини и минерали лежи в основата практичиски на всички хронични заболявания. Дефицитът на витамин Е е в основата на болестта на Алцхаймер. Дефицитът на калций предизвиква образуване на камъни. Дефицитът на мед предизвиква аневризъм на аортата.
А защо медиците не лекуват това? А кой ги е учил на това? На това не са ни учили. И до сега не учат. И някога аз мислех, че това е огромна пропаст между практиката и теорията. Но след 9 години работа с био- добавки, виждайки как бавно се мени ситуацията със здравето на нашето население, как в Русия умират 1млн. души годишно, аз виждам, че това е политика.
Само един факт. Главният предизборен спонсор на президента Буш беше фармацевтична компания.
И така, здравето на всеки от нас си е наша лична работа. Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се.
Известният доктор Матиас Рат подаде в международния съд в Хага иск против световната фармацевтична промишленост. Главното обвинение е геноцид и престъпление против човечеството. Изкуствено задържане на информация, която може да помогне на здравето на хората.
Да се върнем към нашите с вас проблеми. Защото всеки има проблеми- лични, в семейството. И най- страшното е когато боледуват децата. На всеки се иска да помогне на родителити си. И какво да правим ние? Сега вече има достатъчно голям избор на биологично- активни добавки, както в Русия, така и в България. Така че, какво да изберем, на какво да се спрем?
Има съвсем явни фалшификати. Има добавки с ниски технологии, които са минали само тестове за безвредност и нищо добро не могат да ни дадат. Както във всяка индустрия- има каруца, има и мерцедес. И така, как да изберем правилно? Как да разбере обикновения човек, който иска да бъде здрав, да бъде здраво неговото семейство?
Сега ще разкажа за предимствата на продукцията на компания Вижън. И вие вече можете да решите, да сравните при среща с други добавки.
Продукцията на компания Вижън се произвежда от водещ производител в Европа на фитопродукти. Това е концерна Аркофарма, който снабдява 50% от пазара на натурални продукти в Европа. Използва най- мощните технологии, най- последните научни разработки.
Тази продукция се произвежда по стандарт GMP(Добра производствена практика). Това е най- високият производствен фармацевтичен стандарт и за натурални и за синтетични препарати. В Русия няма нито едно такова предприятие. В Италия има един завод. Когато грамотните фармацевти чуят GMP, това веднага предизвиква респект.
Тази продукция се отличава с висока технология и високи клинични резултати. И именно за това тя продължава да стои в лекарските справочници, въпреки че влиза в държавния регистър за биологично активни добавки. И това, което е написано във федералния рагистър на Русия, точна такава информация е написана и на флаконите. Това не се случва с всички компании.
Например в една китайска компания направиха култ към калция- калцият, това е живот. Но и натрият е живот, и магнезият е живот. Без всички витамини и минерали няма живот. А когато отвориш федералния регистър за БАД, там е написано: “костно брашно”. По- рано хранеха едрия рогат добитък с костно брашно. А след това се отказаха, защото възникнаха много сериозни проблеми с чревния тракт.
Много БАД съдържат неорганични минерали. Ако видите написано просто “калций, магнезий”, това е неорганично. На флаконите на компания Вижън са написани органични съединения.
А синтетичните БАД съдържат само неорганични минерали, които организмът трудно преработва, защото това са стрити камъни. А много БАД, обявени за натурални, също съдържат неорганични минерали. От нашият организъм това почти не се усвоява. Напротив, създава много проблеми.
Разбира се, че сега е света на технологиите. И много компании използват едни и същи билки. Помните ли нашите баби заливаха билките с вряла вода? И така оставаха само няколко % полезни вещества. Какво живо може да остане след въздействието на врялата вода? А болшинството от продуктите на пазара са направени чрез термична обработка или екстрагиране.
Продуктите на компания Вижън са произведени по най- висока технология- криогенно дробене. Тук няма въздействие на висока температура. Обратно- при –196 оС течностите от билките се изпаряват и се съхранява до 97% биологичната активност на веществата. При такава технология се съхранява сперма. Това е жива клетка. Раждат се деца. А тук може да се каже, че това е жива билка.
И така, да сравним различните технологии. Може да сварим котешкия нокът и може да съхраним до 97% живите му компоненти, чрез криогенното дробене. Това именно е съединяването на хилядолетния опит със съвременните технологии. От тук идва и ефективността на продуктите на компания Вижън. Организмът веднага получава мощна помощ. И независимо от това, ние разбираме, че, за да регулираме обмяната на веществата  е нужно време. Това не е таблетка- изпивам и болката минава и утре пак ще те заболи. Ще те заболи и стомаха, но това вече е от таблетката.
А тук ние се стараем да регулираме обмяната на веществата. И, разбира се, че затова е нужно време, защото ние в продължение на много години изпитваме влиянието на екологичната среда, на стреса, на своето незадоволително хранене.
И, представете си, доколко тази продукция е ефективна, тъй като още през първия месец получаваме голямо количество резултати. Още повече, че всички тези резултати се потвърждават от медицински изследвания- камъни в бъбреците, миома, мастопатия. Свалят се диагнозите. Т.е. това е реална помощ на организма. И действително те помагат на най- различни заболявания. И сега вече вие разбирате защо. Защото всеки човек има незадействани защитни механизми, дори привъзрастните, дори при най- сериозните заболявания. Има заболявания, при които ние имаме невероятни, чудесни резултати. И ние казваме, че нашият продукт 99% ще даде резултат при следните случаи- алергия, диатез при децата, невродермит.
Децата имат най- великолепни, изумителни резултати. И това е понятно, защото детският организъм притежава особена способност да се самовъзстановява.
Има сериозни заболявания, при които ние имаме положителна динамика- атеросклероза на съдовете на главния мозък, исхимична болест на сърцето, множествена склероза. При тези заболявания винаги имаме една или друга положителна динамика.  Имаме положителна динамика при онкологичните заболявания. Разбирате, че ние не говорим за излекуване на рака. Но продукцията помага да отстраним причините за възникване на тези заболявания. И тя е особено добра за профилактика на най-, най- страшните болести. А ние не знаем какво ще се случи с нас утре. Чувайки статистиката, всеки си мисли, че това не е за него. Всеки си мисли, че тази беда може да сполети съседния дом, но не и неговия. В Русия има такава статистика: при всички мъже над 18г.- 58% от тях ще доживеят до пенсия. Значи бедата ще дойде във всяка къща или през къща. Трябва да се мисли за здравето, докато го има. А не тогава, когато нещастието дойде. Да, когато то вече е дошло, ние можем да помогнем в една или друга степен, но не винаги можем да правим чудеса.
И още нещо по повод предимствата на продуктите на компания Вижън. Това е единствената продукция, която се дава на космонавтите. Хайде да разсъждаваме логично. Ако съществуваше риск, дори хилядна част от процента, биха ли го дали на космонавтите? Риск не само за човешкия живот. В тази орбита са вложени милиарди долари. Отговорете си: Щяха ли да им дадат тази продукция, ако не бяха уверени в нея?
Според мен най- високата степен на доверие в това е, че ние даваме тази продукция на децата и внуците си. И ние сме щастливи родители, щастливи баби и дядовци. Защото децата ни са здрави. А най- голямото ни желание е те да са здрави. И по статистиката в Русия днес само 4-6% от децата са здрави. И когато нашите деца ползват продукцията на Вижън, а още по- добре, докато са в отробата на майката, а още по- добре, както считат специалистите, минимум 2 месеца преди зачатието, нашите “вижъновски” деца изумяват лекарите- акушери, когато се раждат, защото здравите деца, действително са рядкост. А когато отиват в детската поликлиника, там учудват лекарите- педиатри.
Моя позната се премести да живее от един град в друг с 2- годишното си дете. По време на цялата си бременност тя пи детските витамини лайфпак джуниър и нейното дете, от деня на раждането си приемаше лайфпак джуниър. И когато тя отиде да се регистрира в другия град, в районната поликлиника, докторът казал с въздишка:”Единственото здраво дете в участъка”.
Аз мисля, че проблемите в България са не по- малки. Толкова време бяхме заедно, по съседски. Така, че ние имаме едни и същи проблеми. Така, че заедно трябва да ги решаваме.
В Русия имаме много сериозни правителствени документи, например “Концепция на държавната политика в областта на здравословното хранене”. И в тези документи е казано, че вече съществува заплаха за националната безопасност, че заболеваемостта и смъртността се увеличават, в т.ч. и детската смъртност. Расте количеството на онкологичните и сърдечно- съдовите заболявания. И в тези документи също е казано, че най- краткия път за възстановяване здравето на нацията, по- бърз и икономически изгоден е масовата употреба на БАД.
За съжаление тези документи само декларират. МЗ няма време да се занимава с профилактика. Те се занимават с лекуване на болести. Разбира се и това е нужно. Но има други цифри. По мнението на специалистите, 80% от назначените от лекари лекарства са необосновани. Без тях е можело да се мине, ако имаше коригиране на обмяната на веществата. И колкото по- бързо, толкова по – добре.
Страничните действия на лекарствата по никакъв начин не внушават оптимизъм. Нито на болния, нито на лекаря.
Неотдавна, моя позната, в последните месеци на бременността и се повишава тонуса на матката. Назначили и много сериозно химично лекарство. И тъй като при него бяха изразени странични действия, и назначиха допълнително друго лекарство, за да тушира страничните действия. Но това лекарство също има странични действия.
Ето така, за съжаление, се борят със следствието. Ние и дадохме пакс в малко по- голяма доза и на следващия ден тонусът беше съвършено нормален. И така се решават много проблеми.
Но искам да ви предпазя. Ние с вас не лекуваме.  Ние се стараем да възстановим обмяната на веществата чрез храненето. Ние просто даваме висококачествени метериали, които способстват за нормализиране на обменните процеси. А всичко останало организмът прави сам. Това е, просто, много добро допълнително хранене.
И нашата задача е само да обясним на хората защо това помага и че храненето е най- важния фактор за нашето здраве. И тъй като нашата продукция е натурална и безопасна, се разрешава с нея да работят хора без медицинско образование. С нея не можем да навредим. За всичко е необходима само обикновената човешка логика. Световната практика потвърждава, че всеки човек трябва да се занимава със своето здраве. И тъй като хората имат малко информация, има хора, които се занимават специално, професионално. Понякога това са лекари, но най- често не са. Всъщност на лекарите е най- трудно. Когато видят резултат те казват:  “Това не може да бъде, защото това никога не може да бъде.” Аз също мислех така. Но грамотният лекар никога няма да пропусне тази информация. Ако лекарят чуе някакви резултати, които не може да осмисли, грамотният лекар е длъжен да каже: “Аз не зная, но непременно ще го проверя”. Ако лекарят казва: “Не знам и не искам да знам”, аз не бих искала да се лекувам при такъв лекар.
Ние нямаме право да отменяме лекарство, назначено от лекар. Единствено можем да сменим синтетичните витамини с натурални. Защото синтетичните витамини се усвояват много малко и вредата е много по- голяма от ползата. Но лекарите това не го знаят. До днес във висшите медицински училища се изучава витаминология по синтетични витамини, от които целият цивилизован свят практически напълно се е отказал.
Но вие разбирате, че на някой все пак може да са необходими лекарства. Някои може да имат необратими изменения, които се нуждаят от корекция с лекарства. Нашата задача е да нахраним хората и да подобрим обмяната на веществата. И когато тръгне обратното развитие на заболяването, то нека лекарите коригират назначените лекарства. Вероятно ще се наложи да се намалят дозите. И много често се случва лекарствата да се отменят изцяло. Но всичко, което касае лекарствата, се прави от лекарите.
Много често питат: “Ние сме добре. Но какво ще се случи с нашите деца, внуци? Как това ще им се отрази?”
Вече има световна практика. В цивилизованите страни се смениха няколко поколения. Въпреки, че при тях стои въпроса за качеството на био- добавките. Но те живеят все по- дълго и по- дълго, а ние- все по- кратко и по- кратко. Така, че на нас не ни остава нищо друго, освен да повторим опита на цивилизования свят.
Провеждани са специални изследвания върху наследствения апарат в клетката в лаборатории за хромозомни аберации. И се е изяснило, че при хората ползвали био- добавки няма хромозомни изменения. Опитали са се да въздействат на мутагенно на тези клетки, т.е. с вещества, които предизвикват мутации. А мутацията, това е повреждане на наследствения апарат на клетката. Но при хората, които са употребявали био- добавки не са повредени хромозомите. За какво говори това? Че това е профилактика на наследствените заболявания. Това е възможност да се намалят наследствените заболявания, които в действителност сега растат.
Много често питат: “Какво количество и колко често да пия био- добавки?”
Нашите био- добавки, за разлика от американските, съдържат количество, близко до денонощните нужди на организма. Американците вече имат въпросителна в главата си по повод на витамините. Това е проблем, за който те много често се безпокоят. Защото в много американски био- добавки се  съдържа 30-40 пъти по- голяма доза витамини от денонощната норма. А нашите дози са много близки до денонощните. И, разбира се, нашият организъм се нуждае от постоянна помощ. Те допълват това, което не се дава от нашето ощетено хранене. Но, продукти, произведени по висока технология, в никакъв случай не са евтини продукти. Понякога хората се ориентират според финансовите си възможности. И искат да разберат какъв е минимума, за да бъдат спокойни за своето здраве. Разбира се, че всеки организъм е индивидуален. И да даваме някакви норми е много трудно. Но опитът показва, че при обикновени хронични заболявания са необходими от 3 до 6 месеца, за да може организмът да мине на друго стъпало по отношение на здравето. И след това няколко пъти в годината (2-3) трябва да се повтори поне по 1 месец. Аз говоря за минимума. Но за някои ще бъде необходимо повече. Това зависи от това, кой колко се обича. А понякога питат: “Кога да се правят прекъсвания с лайфпак джуниър за децата?” Аз казвам: ”Искате ли да правите прекъсване на здравето на детето си?” Аз това не го мога. Никога не препоръчвам само 1 флакон, въпреки че всеки един продукт е комплекс, програма. Едни и същи витамини и минерали участват в много процеси в организма. И винаги резултата е многопланов. По някое заболяване има много добра динамика, по други по- малка. А друго може да остане на същото ниво. А при някое друго- много добър резултат. А когато човек има цял букет от болести? И има такива различни резултати. Хората са много доволни, защото това са хронични заболявания. Аз самата казвах на своите пациенти преди: “Хроничните заболявания с времето се влошават, не се подобряват. Просто става страшно. Т.е. радвайте се, че сега сте така, защото ще стане по- зле. Но нямаше какво да им предложа. А сега има. И един флакон не може да бъде решение на проблема. И аз, обикновено, питам своите клиенти: “От колко години е нарушена обмяната на веществата ви?” Ако вашите най- сериозни болести са от 5 години, то най- малко 5 години организмът се е движил в тази посока. Това показва, че минимум от 10 години обмяната на веществата на вашия организъм е сериозно нарушена. Как мислите, можете ли да го възстановите с 1 флакон за 1 месец. И ние имаме продукт, който помага при всички заболявания, в една или друга степен. Акад.Тутельян, директор на института по хранене на Русия, го нарече “Програма за оздравяване на всеки един съвременен човек”. И когато ме питат: “ А какво се дава за това заболяване, за онова заболяване?”, аз казвам: “Има такъв един продукт, който се нарича “класик хит” (основна серия, съдържаща 8 продукта). Това е, което хармонизира обмяната на веществата. То отчита всички проблеми на съвременния човек. Ако вие препоръчате по- малко от 4 наименования, рискувате да имате човек, който ще е недоволен от резултата. Но това е такъв минимум, че на мен ми е жал да давам 4 продукта. Защото нашата продукция е много ефективна. Тя предизвиква достатъчно ефективно чистене на организма и това може да предизвика временен дискомфорт. И трябва да предупредите своите клиенти, че това е възможно. И, че това е позитивен момент. Щом като се чисти, значи има какво да чисти.
И, за да може, човек сам да се убеди в това, аз му препоръчвам той сам да проследи процеса на чистене. Препоръчвам му да поглежда в тоалетната чиния. Но най- показателна е урината. Буквално, още в първите дни, през първата седмица може да се слага първата утринна порция урина в бурканче и препоръчвам на нашите клиенти след 24 часа да разклатят урината. Всички се впечатляват.
Има много прост тест, измислен от японците за степента на чистене. Когато ядете червено цвекло, сменя ли се цветът на урината ви? Ако урината ви е червена, ще ви огорча- във вашия организъм има много шлаки и отрови. След като почистите организма си с добри добавки, урината ви ще е прозрачна като сълза.
Една клиентка дотича разтревожена: “Защо не ми почервенява урината след ядене на червено цвекло?”
Това е практически тест за това, дали сте зашлаковани или не.
През първата седмица може да се получи дискомфорт, свързан именно с почистването на организма. Понякога това става по- късно. Може да се случи на втория месец и много рядко- на третия. Това може да се изразява в различни неприятни усещания, промяна на изпражненията (една или друга посока), кожни прояви, които по погрешка приемаме за алергия. Никога до сега не сме видяли алергия към продуктите. Ние не изключваме такава проява, но, практически, реално при десетки хиляди хора аз не съм видяла.
Много често такива кожни симптоми има при децата. Тяхната кожа много бързо реагира на чистенето и ако детето ни има диатеза и са се усилили кожните прояви, значи процесът е тръгнал. И при каквото и да е друго заболяване, може да има някакви кожни прояви. Просто е да се различи от алергията. Рязко намалете дозата, до трошичка. Ако това е алергия, тя няма да намалее. Ако това е свързано с чистенето, тъй като процесът на чистене е забавен, ще има подобрение. Това, като правило, минава бързо. Нарушенията на самочувствието са незначителни, но е по- добре да предупредите клиента. Хората днес разбират всичко по въпроса на чистенето. Това е много добър симптом. Ние тогава сме сигурни, че ще има резултат.
А понякога веднага тръгва положителна динамика без симптоми на очистване. Ако все пак има симптоми на чистене, то в такива случаи е най- добре да се добавят течности- 0.5 – 1 л вода на денонощие. Може да се намали дозировката. Много рядко се случва за някакво време да се спре изцяло продукта. И след това да се започне с малка доза и постепенно да се увеличава. Когато намалявате дозите, процесът на чистене намалява своята интензивност. Процесът на чистене може да предизвика малко обостряне на дадено заболяване, но при всеобщо добро самочувствие.
Освен това ние сме забелязали такъв един интересен факт. Много често продуктите предизвикват проблеми, за които нашите клиенти не знаят. И ако вашият клиент го заболи лявата колянна става, която никога не го е боляла, то това значи, че там вече има такъв проблем и вече започва процеса на чистене. Започнал е позитивен процес.
Нашите консултанти знаят много информация по повод подобряване на здравето. Те са минали обучение в своите градове. Много са били обучавани в други страни, в т.ч.Русия. Това са хора, които вече са помогнали на много, много хора, стотици хиляди. Това са прекрасни професионалисти. Те имат здравни резултати в семейството си, собствени резултати. Те знаят не по учебник какво представлява тази продукция. И на тези хора, които са за първи път тук, аз ги препоръчвам. Това са прекрасни хора. Тук идват именно такива хора, които искат да помогнат на другите. Животът, като че ли ги подбира за добри дела. Това също са и професионалисти, които много внимателно се отнасят към своите клиенти. Те са заинтересовани от резултата на човека, не по- малко от самия него. За разлика от аптеките, които са заинтересовани хората да боледуват, за да ходят по- често там. Говоря ви от чисто икономическа гледна точка.
Искам да се обърна специално към хората, които са за първи път тук.
Днес, вие научихте как може да помагате на себе си, на своето семейство, на близките си и на вашите деца. И сега само от вас зависи какво ще направите с тази информация. Или ще си тръгнете и ще забравите за това, което сте чули днес, но утре тази страшна статистика може да влезе във вашия дом. А може би вече е влязла.
Здравето е най- важното условие за всяко щастие. Отговорността за вашето здраве аз сега я прехвърлям върху вас. Вие сега имате най- важната информация, за да запазите своето здраве и здравето на децата си. И сега само вие решавате да влезете ли в печалната статистика или да бъдете здрави. И да живеете по- дълго с 25 до 40%. Ще бъдат ли здрави децата ви, това зависи само от вас. Вие сега знаете вече, че медицината може да върне само 12% от здравето на човек.
Вашето здраве е във вашите ръце. От цялата си душа желая здраве на вас, вашите семейства и вашите деца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар