понеделник, 4 април 2011 г.

Един от най-големите врагове на успеха е така наречената "зона на комфорт". Това е състоянието, при което хората свикват да правят определени неща по един и същи начин и се чувстват щастливи.
"Именно това състояние обаче, независимо колко спокойни и доволни се чувстваме, ни отдалечава от успехите", убеден е Браян Трейси, един от най-великите мотивационни консултанти на нашето време.
Често, "зоната на комфорта" бива сравнявана със затвор от психолозите. Затворът ни подтиска, прави ни инертни и нещастни, но пък неизвестността и евентуалните заплахи навън, ни спират да рискуваме и да вземем решението за промяна.
Легендарният консултант Браян Трейси споделя простата формула за излизане от "зоната на комфорта". А тя е непрестанното задаване на въпросите: "Как се справям в момента?", "Какви са моите цели?", "Какви са моите предположения и дали са верни?", "Има ли начин да подобря нещата?", "По какви други наични ще мога да постигна целите си?"...
"Старите начини на действие в един момент спират да бъдат адекватни и не водят до желаните резултати. В този момент трябва да започнем да се променяме", как да се случи това и как да накараме промяната да не ни плаши - това е въпроса. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар