сряда, 27 април 2011 г.

За най-голямото богатство - нашето здраве!


         КАК ДА ВИЖДАМЕ ОТЛИЧНО ДНЕС,УТРЕ И ВИНАГИ??

 

 

Продължителната работа пред компютъра води до неприятни последици. Новите технологии донесоха със себе си не само постижения, но и проблеми, непознати за предишните поколения. Какво всъщност ни струва всекидневната работа пред компютъра?

Всеки, който прекарва работния си ден пред екрана, познава усещането за дискомфорт в очите. Умората им при работа с компютър е на първо място сред здравословните проблеми. 

Най-често срещаните симптоми са: умора и напрежение в очите, сухота, зачервяване, чувствителност към светлина, замъглено зрение, главоболие.

Очните ни мускули трябва да правят упражнения, както всички останали мускули, които имаме. За постигане на добри резултати се изисква време и отдаденост. 

1. Докато сте седнали и отпуснати, вгледайте се в стената в другия край на стаята. Без да движите главата си, погледнете вляво и след това отново напред, после вдясно и пак напред, нагоре и напред, надолу и напред. Задържайте във всяка посока по 1-2 секунди. 

2. Седнете и се настанете удобно. Затворете очи и ги покрийте с дланите си. Не е нужно да ги притискате, - целта е просто да не влиза светлина. Отворете очите си и ги оставете да отпочинат. След 2-3 минути махнете ръцете си, оставете очите да се адаптират към светлината.

3. Затворете очи и ги отпуснете. Масажирайте ги с пръсти, като ги движите в кръг, натискайки леко. Правете го около 2 минути.

4. Въртете очите си по посока на и обратно на часовниковата стрелка. След като направите завъртането, премигнете няколко пъти и след това повторете. Това ще помогне на кръвоснабдяването в очите.

5. Седейки на около 10 см от прозорец, поставете до него малък предмет на нивото на очите. Вгледайте се в нещо в далечината за 10-15 секунди и след това придвижете фокуса към предмета пред прозореца. Задръжте на него 10-15 секунди и после отново надалеч.  

Повтаряйте упражненията, правете ги често – в офиса, вкъщи и дори когато сте на почивка. 

Доказано е, че освен подходящи упражнения, всекидневното хранене на очите с необходимите вещества и антиоксиданти спомага за намаляване на умората и неприятните усещания в очите.

Компания ,,VISION INTERNATIONAL PEOPLE GROUP,,предлага на пазара  Safe to See - продукт за очи

Зрение от А до Е  и за най-ценното, за което казваме: Пазете, като зеницата на очите! Отлично да виждаме днес, утре и винаги!

Safe to See действа на пичините, за влошеното здраве, както и за пофилактика на:
-          възрастовите изменение
-          продължителна работа, пред компютъра
-          магнитните вълни на пеносимите компютри и мобилните телефони
-          пушене
-          въздействие на околната среда
-          четене в превозно средство
-          небалансираното ханене
-          замъсената атмосфера

Пазете очите си, за да виждате света около вас и се наслаждавате пълноценно на живота.
Една капсула на ден Safe to See е достатъча, за да запазите зрението си и да се чуствате защитени, докато извършвате любимата си работа.

Ако това ви интересува, за повече инфомация,свъжете се с мен на скайр:
pepa..ignatova


С  уважение:
Пепа Игнатова
00359 889 433 668

Няма коментари:

Публикуване на коментар